Ajankohtaista

Varaa aika fysioterapiaan tai hierontaan
Kirsi Bergdahl  040 553 3082
Tuula Ylläsjärvi 040 724 5164

Fysioterapeutti Kirsi Bergdahlilla on vastaanotto Helsingissä sekä Porvoossa Gammelbackan hyvinvointikeskuksessa. Kotikäynnit Helsingissä ja Porvoon aluella


Tarjoamme myös tinnitusta, asentohuimausta ja niska-kaularankaperäistä huimausta sekä purentaongelmia lievittävää fysioterapiaa.


Kevään 2023 liikunta- ja tanssiryhmien aikataulut on julkaistu! Tervetuloa mukaan!


Teen ohjattuja lumikenkäretkiä lähimaastoon Itä-Helsingissä ja Paloheinässä. Jos haluat mennä omatoimisesti niin voit vuokrata meiltä lumikengät ryhmällesi.


Fysioterapian Kela-korvaukset poistuvat 1.1.2023!
Lue lisää tiedoitteesta


 

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat lisääntyneet viime vuosina. Työasennot, kiire, stressi, vähäinen liikunta muun muassa edesauttavat niska- hartiaseudun, selän ja muiden tuki- ja liikuntaelinten vaivojen ilmenemistä. Oireisiin kannattaa puuttua heti, ettei vaiva pahene.

Lue myös eri hoitomahdollisuuksista: akupunktiosta, fysioterapiasta ja hieronnasta. Muista myös ennaltaehkäisyn merkitys ja tutustu liikuntaryhmiemme tarjontaan ylävalikosta.

Fysioterapian Kela-korvaukset poistuvat 1.1.2023!
Lue lisää tiedoitteesta

Tinnitus


Tinnitus on kyseessä, kun korvassa tai epämääräisesti päässä kuulu ääntä, joka ei selity ulkoisella äänilähteellä. Ääni voi olla soivaa, vinkuvaa, surisevaa, kohisevaa ym. Voimakkuus, kesto ja häiritsevyys vaihtelevat tilanteesta ja yksilöstä riippuen. Tinnitus rinnastetaan usein myös kipuun.

Koska kireiden lihasten heijastumana tulevaa tinnitusta on noin kolmannes kaikista tinnituksista, niin fysioterapiassa voidaan lievittää korvan ympäristön, purenta-alueen ja koko ylävaratalon lihasten ärsytystä. Myös asentohuimausta voidaan korjata, mikä vaikuttaa tinnitusta lievittävästi.

Huimausfysioterapia

- asentohuimaus
- niska-kaularankaperäinen huimaus

Huimaus on yleinen oire, joka voi johtua kehon asentoa ja tasapainoa aistivien elimien häiriöstä, niskahartiaseudun lihaskireyksistä, erityisesti kallonpohjan alueella tai jostain keskushermostoperäisestä sairaudesta ym.

Fysioterapiassa pyritään selvittämään huimauksen tyyppi muutaman tarkan testin avulla, jonka jälkeen suoritetaan oireenmukaiset toimenpiteet sekä ohjataan tarvittaessa kotiharjoitukset. Yleensä huimausoireet helpottuvat manuaalisen käsittelyn sekä asentohuimausharjoitteiden yhteisvaikutuksesta. Kotiharjoitteet voivat lisäksi lievittää ja nopeuttaa toipumista.