Retket Martimoaavalla

Tutustutaan Martimoaavan soidensuojelualueeseen. Alueella on avarat suoluontomaisemat. Monipuolinen kasvilajisto sekä suolla asuvat linnut tekevät retkestä mielenkiintoisen. Alueella on osittain pitkospuut, laavu ja kuivakäymälä. Retken kesto voi olla 3 tai 5 tuntia riippuen matkasta. Lähtöpaikka Hangassalmenahon pysäköintialue.

Martimoaava excursions in english, klick here

Martimoaavan vaelluspolku ja Keski-Penikan näköalareitti 17 km

Vaelluspolku kulkee 8,5 km pitkospuita pitkin. Reitin varrella näkee rimmikoista ja aavaa aapasuota sekä rehevää lehtosuota. Metsäisillä osuuksilla on vahva polku. Reitin varrella on Koivusaaren ja Saunasaaren autiotuvat, kuivakäymälät ja laavut. Keski-Penikan näköalareitti päättää vaelluspolun mukavaan nousuun näköalatornille. Kokopäiväretki. Lähtöpaikka Hangassalmenahon pysäköintialue.

Keski-Penikan näkötornin reitti

Reitti lähtöpiste: Jääkärinkämpän parkkipaikka. Alkumatka on helppokulkuista rinnettä. Loppumatkasta on vaativa pirunpelto n. 0.5 km. Perillä näköalatorni, josta avautuu näköalat joka ilmansuuntaan, autiotupa ja kuivakäymälä. Retken kesto parkkipaikalta 2-3tuntia.

Marjojen ja sienten poimintaa Tervolan Pahtaojalla

Pohjoisen yötön yö ja runsas valon määrä tekevät Lapin marjoista erityisen makeita ja mehukkaita. Metsä on täynnä luonnon omia aarteita, jotka odottavat poimijaansa.
Uppoudu pohjoisen elämäntyyliin ja tule mukaan keräämään puhtaimmat marjat ja sienet paikallisen Tuulan johdolla. Kokemus on metsäterapiaa parhaimmillaan. Ohjatuilla retkillä löydät paikallisten parhaimmat marjapaikat ja opit tunnistamaan herkullisimmat sienet. Nautitaan ympäröivästä raikkaasta, hiljaisesta ja aidosta luonnosta.

Sesongista riippuen poimimme hilloja, mustikoita, puolukoita, karpaloita ja sieniä. Marjojen poiminta-aika: Hilla: heinä-elokuu, Mustikka: heinä-syyskuu Puolukka: syyskuu, Karpalo: lokakuu. Sienestys alkaa heinäkuussa ja loppuu kun tulee ensimmäiset pakkaset eli syyskuussa.

Varusteet: Sääskihattu/ sääskiöljy, aurinkovoide, pitkähihainen paita ja housut, kumisaappaat (hilla/karpalo), retkikengät (mustikka/puolukka) marja-astia. Oma vesipullo ja pienet purtavat. Retkeen kuuluu kahvi/tee sekä voileipä. Lähtöpaikka Tuulan talolta Pitkäkoskentie 159.

Tervetuloa jänkhälle!

Tutustu muihin retkeilykohteisiin www.luontoon.fi -sivustolla

Fysioterapia Tuula Ylläjärvi
Pitkäkoskentie 159, 94500 Lautiosaari
+358 407245164
yllastuula@gmail.com
www.hyvanolonkeskus.f